Herstel van onverwerkte trauma’s via EMDR-therapie

Hebben uw medewerkers te maken gehad met traumatische gebeurtenissen die hun dagelijks leven nog steeds beïnvloeden?
Zijn ze constant alert of zijn er situaties waar ze niet aan willen denken omdat ze teveel emoties losmaken?
Hebben medewerkers een zware paniekaanval meegemaakt en zijn ze hierdoor erg bang dit weer mee te maken?

Ontdek de kracht van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) om trauma’s te verwerken en innerlijke rust te herstellen.

EMDR is onder andere aangewezen na schokkende gebeurtenissen, zoals:

 • Verkeersongevallen
 • Een conflictsituatie
 • Een zware bevalling of miskraam
 • Een plots verlies/overlijden
 • Seksueel misbruik, aanranding, verkrachting
 • Overval, inbraak
 • Brand
 • Huiselijk geweld
 • Jeugdtrauma’s

Of EMDR aangewezen is hangt niet zozeer af van de ernst van de gebeurtenis, alswel om het feit dat een medewerker deze nog niet goed heeft verwerkt en er nog steeds last van heeft.

Aanbod EMDR

De EMDR sessies kunnen live in Zwolle doorgaan of Online.

De sessies zijn steeds onder begeleiding van Sarah Middelbos (Psychologe met veel positieve ervaringen met EMDR-therapie).

Het is nooit volledig voorspelbaar hoeveel sessies er nodig zullen zijn om een trauma te verwerken. Over het algemeen heeft een medewerker voldoende aan 3 sessies voor 1 (enkelvoudig) trauma. Bij meerdere traumatische herinneringen raad ik de bundel van 6 sessies aan. Indien dan blijkt dat er meer nodig is kan er altijd later alsnog weer een nieuwe bundel van 3 sessies aangeschaft worden.

Mocht na de eerste sessie blijken dat het toch niet aangewezen is verder te gaan met EMDR, dan kunnen in dit geval de resterende sessies ingezet worden voor individuele gesprekstherapie.
De sessies worden niet vergoed via de Zorgverzekering.

Investering EMDR-sessies voor bedrijven

 • Bundel van 3 sessies: € 390 (exclusief 21% BTW)
 • Bundel van 6 sessies: € 750 (exclusief 21% BTW)

De EMDR sessies kunnen plaatsvinden in Zwolle of Online.
Een sessie duurt ongeveer 50 minuten. Ik streef ernaar de sessies binnen 10 werkdagen na aankoop bundel te starten en deze daarna wekelijks te laten plaatsvinden.

Voor de online sessies wordt gebruik gemaakt van speciaal ingerichte software. Deze kan je eenvoudig gebruiken via een link die de medewerker toegestuurd zal krijgen. Ze hebben hiervoor wel een laptop of computer nodig (het scherm van een mobiele telefoon is hiervoor te klein).

Ervaringen van anderen

” Door gebeurtenissen uit het verleden zat ik in een moeilijke periode in mijn leven. Alles leek grijs te worden. Door EMDR therapie zie ik weer kleuren verschijnen en is mijn kijk op de toekomst zeer positief. Ik heb een heel fijn en dierbaar gevoel mogen ervaren. Dit gevoel vergeet ik mijn leven lang niet meer.”
Eric (51 j.)

“Ik voel me heel anders sinds de EMDR-sessie. Ik was bij thuiskomst behoorlijk aangedaan, maar het effect is groots. Mijn stemming is anders en ik ervaar rust. Ik kijk nu terug op andere aspecten uit de nare ervaring, datgene wat energie en een beter, reëler  beeld geeft over mijzelf.”
Marije (49 j.)

 “Ik heb EMDR gehad, daar ik in mijn jeugd een traumatisch auto ongeluk heb meegemaakt. Ik durfde eigenlijk niet meer in liften of achter in een auto. Door de EMDR ben ik niet meer bang in liften en stap gewoon weer achter in een auto. Heerlijk.
Mijn ervaringen met Sarah zijn heel positief. Ze is heel fijn om mee te praten en kan rust in je hoofd brengen en situaties goed relativeren en uitleggen. Het gaf mij veel rust en vertrouwen. Ook om te weten dat er iemand met je meedenkt en je steunt.”
Anita (63 j.)

Hoe werkt EMDR?

EMDR is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van psychotherapie die specifiek is ontworpen voor de behandeling van trauma en posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Tijdens EMDR-sessies leidt de therapeut de cliënt door een proces van bilaterale stimulatie, zoals oogbewegingen, geluiden of tikken. Deze stimulatie helpt de hersenen om vastzittende traumatische herinneringen te verwerken en te integreren.

EMDR-sessies kunnen erg vermoeiend zijn. Ook na de sessie kan je nog een aantal dagen emotioneel zijn of moe.

Begrijpen van Trauma:
In de eerste fase worden traumatische herinneringen geïdentificeerd en gedetailleerd besproken met de therapeut.

Activeren van Informatieverwerking:
Bilaterale stimulatie (bijv. oogbewegingen) wordt toegepast terwijl de cliënt zich concentreert op de traumatische herinnering.

Verwerken en Integreren:
De stimulatie helpt de cliënt om de emotionele lading van de herinnering te verminderen en deze op een gezondere manier in het geheugen op te slaan.

Evaluatie:
Na elke sessie evalueert de therapeut de voortgang en past het behandelplan indien nodig aan.

Wetenschappelijke Basis
EMDR is gebaseerd op het adaptieve informatieverwerkingsmodel. De bilaterale stimulatie tijdens de therapie wordt verondersteld het natuurlijke verwerkingsmechanisme van de hersenen te activeren, waardoor traumatische herinneringen minder emotioneel beladen worden.

Meerdere klinische studies en onderzoeken hebben de effectiviteit van EMDR aangetoond bij de behandeling van traumagerelateerde aandoeningen. Het wordt erkend als een evidence-based therapie door organisaties zoals de World Health Organization (WHO) en de American Psychiatric Association (APA).

Praktisch

Bundel van 3 EMDR-sessies

€390,-
(exclusief 21% btw)
Koop voor medewerker

Bundel van 6 EMDR-sessies

€750,-
(exclusief 21% btw)
Koop voor medewerker

Vragen? Mail ons:
Contactformulier