Een praktische online cursus om je angst te overwinnen

Medewerkers kunnen erg belemmerd worden door allerhande angsten. Het maakt hen minder gelukkig en vaak ook minder productief. Het kan uitputtend zijn vaak en ernstig bang te zijn, waardoor ook de kans op overspannenheid en burn-out groter worden. In mijn ervaring zijn heel wat medewerkers met een burn-out al langere tijd te alert door angst(en).

Geen wachtlijst

Het onlineprogramma kan een deelnemer binnen 24 uur na aanmelding starten. Na aankoop van het programma ontvangt u automatisch een e-mail met daarin de vraag de gegevens van de deelnemer door te mailen. Binnen 24 uur na ontvangst ontvangt de deelnemer een login voor de online-omgeving. Het fysieke werkboek wordt maximaal 2 dagen later verzonden.

Krijg inzicht in herstel

De materialen zijn bewust zodanig ontworpen dat medewerkers, wanneer ze dit wensen, goed in kaart kunnen brengen waar ze aan werken, hoe het nu met hen gaat en wat ze geleerd hebben. Uiteraard zal het afhankelijk zijn van de band tussen medewerker en leidinggevende/casemanager/HR-verantwoordelijke wat deze wel of niet wenst te delen.

Ontworpen door een ervaren psycholoog

Dit traject gebruikt diverse wetenschappelijke methodieken (onder andere op basis van ACT en Oplossingsgerichte therapie), maar is vooral ontstaan door onderzoek naar de vragen waar mijn eigen cliënten mee worstelden en staat bol van tips die hen het beste hielpen.

Dagelijkse registratie

Deelnemers krijgen meer inzicht in hun angsten door dagelijks een aantal zaken te registreren. Ze noteren dagelijks hun angst-, stress- en vermoeidheidsniveau. Ook staan ze iedere ochtend stil bij waar ze bang voor zijn en ze gaan ‘s avonds na of hun angsten uitgekomen zijn.

Deel 1: Krijg meer inzicht

In dit onderdeel krijgen deelnemers onder andere meer inzicht in vragen als:

  • – Waarom ben ik soms veel sneller bang dan op andere momenten (window of tolerance)?
  • – Hoe komt het dat ik steeds alert ben? Kan EMDR me helpen?
  • – Wat gebeurt er bij een paniekaanval?
  • – Het geheim om paniekaanvallen te voorkomen

Deel 2: Handvaten voor wanneer je bang bent

Voor deelnemers de confrontatie met hun angsten aangaan (deel 3) leren ze technieken die hun kunnen helpen op momenten dat ze zich angstig voelen.

Deel 3: De confrontatie met je angst aangaan

In dit onderdeel worden deelnemers aangemoedigd op een voorzichtige manier de de confrontatie met hun angst aan te gaan. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Hoe reëel is het dat dat gebeurt? Hoe kan angst me helpen voorbereid te zijn?
Ze maken een concreet stappenplan om de confrontatie met hun angsten aan te gaan (exposure).

Deel 4: Evaluatie en persoonlijk actieplan

Als deelnemers in de toekomst minder last willen hebben van angst is het belangrijk dat ze structureel goed (beter) voor zichzelf gaan zorgen.
Ze evalueren wat werkt voor hen persoonlijk en hoe zij in de toekomst angst kunnen voorkomen. Een concreet actieplan wordt opgemaakt.

Naast het individuele traject bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan groepsbegeleiding in company.

Gedurende 3 sessies van 2 uur, met 4 tot 8 deelnemers, kunnen deelnemers concreet aan de slag gaan met hun angsten. Wanneer deelnemers een traumatische ervaring hebben die aan de basis van de angst ligt raden we aan, voorafgaand aan de groepsbegeleiding, EMDR-sessies te doen (meestal volstaat de bundel van 3 sessies).

Individueel traject (online video’s en werkboek):
€ 135 (exclusief 21% BTW)

In company begeleiding mogelijk op aanvraag

Wens je zelf aan de slag te gaan met je herstel?

Klik dan hier.

Praktisch

Individueel traject Angst overwinnen

  • fullcolor werkboek (110 pgs)
  • dagelijks een online video
  • 6 maanden toegang tot de online leeromgeving
€135,-
(exclusief 21% btw)
Koop voor medewerker

Inkijkexemplaar

Preview Overwin je angst

Vragen? Mail ons:
Contactformulier

“If it’s out of your hands, it deserves freedom from your mind too”