Een burn-out heeft een diepe impact, zowel op de werknemer als op de werkgever. Voor de werknemer betekent het vaak een gevoel van uitputting, teleurstelling en hulpeloosheid. Voor de werkgever of HR-manager brengt het de uitdaging van verminderde productiviteit, verhoogde kosten en het verlies van een waardevolle medewerker met zich mee. De gevolgen van een burn-out kunnen ernstig zijn en hebben langdurige effecten als ze niet tijdig worden aangepakt. Daarom is snel herstel cruciaal voor beide partijen.

De wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland zijn vaak lang, waardoor werknemers maanden op hulp moeten wachten. Dit vertraagt hun herstel en verhoogt de kosten voor bedrijven. Bij Credoco begrijpen we deze urgentie. Wij bieden trajecten zonder wachttijd, waardoor uw medewerkers in veel gevallen binnen 24 uur na aanmelding kunnen starten met hun herstel.
Het “overwin je Burn-out traject” bij Credoco is ontwikkeld op basis van diverse wetenschappelijke methodieken, maar is vooral ontstaan door onderzoek naar de vragen waar mijn eigen cliënten mee worstelden en staat bol van tips die hen het beste hielpen.

Burnout herstel medewerker

Bij Credoco bieden we verschillende praktische en laagdrempelige trajecten aan, afgestemd op de behoefte van uw medewerkers:

 • Online traject van 12 weken, inclusief:
  • video’s (minimaal 2 korte video’s per week)
  • fysiek werkboek met dagelijkse opdrachten en registraties (tijdbesteding ongeveer een kwartier per dag)
  • werkmap met
   • werkbladen ter voorbereiding van de gesprekken met de bedrijfsarts of hun hulpverlener/ casemanager
   • en werkbladen waarop energieniveau en evolutie van klachten kunnen worden geregistreerd
 • Groepsbegeleiding: In company, in Zwolle of online
  • Deze kan starten wanneer er minimaal 4 deelnemers zijn. Het maximum aantal deelnemers is 6.
 • Individuele begeleiding door ervaren psycholoog Sarah Middelbos. Het basistraject bestaat uit 9 sessies (inclusief intake)

Geen wachtlijst

Bij overspannenheid of een burn-out is het belangrijk dat medewerkers zo snel mogelijk een eerste vorm van begeleiding krijgen. Het onlineprogramma kan een deelnemer binnen 24 uur na aanmelding starten. Na aankoop van het programma ontvangt u automatisch een e-mail met daarin de vraag de gegevens van de deelnemer door te mailen. Binnen 24 uur na ontvangst ontvangt de deelnemer een login voor de online-omgeving. Het fysieke werkboek en de werkmap worden maximaal 2 dagen later verzonden.

Krijg inzicht in herstel

De materialen zijn bewust zodanig ontworpen dat medewerkers, wanneer ze dit wensen, goed in kaart kunnen brengen waar ze aan werken, hoe het nu met hen gaat en wat ze geleerd hebben. Uiteraard zal het afhankelijk zijn van de band tussen medewerker en leidinggevende/casemanager/HR-verantwoordelijke wat deze wel of niet wenst te delen. Door de bedrijfsarts te informeren dat de deelnemer werkbladen heeft die het herstel in beeld brengen kan deze hier ook actief naar vragen.

Ontworpen door een ervaren psycholoog

Dit traject gebruikt diverse wetenschappelijke methodieken (onder andere op basis van ACT en Oplossingsgerichte therapie), maar is vooral ontstaan door onderzoek naar de vragen waar mijn eigen cliënten mee worstelden en staat bol van tips die hen het beste hielpen.

Na het volgen van het “Overwin je Burn-out” traject bij Credoco kan de medewerker aanzienlijk herstellen en weer met hernieuwde energie en motivatie aan de slag. Het traject helpt medewerkers om inzicht te krijgen in hun energiebronnen en stressfactoren, waardoor ze beter in staat zijn om hun werk-privébalans te beheren en toekomstige burn-out te voorkomen. Voor het bedrijf betekent dit niet alleen een snellere re-integratie van de medewerker, maar ook een duurzame inzetbaarheid en verhoogde productiviteit.
Door de tools en inzichten die het traject biedt, ontstaat er een positievere werkcultuur en een vermindering van ziekteverzuim, wat op lange termijn kosten bespaart en de werksfeer verbetert.

Geen individuele begeleiding nodig?

Wanneer medewerkers uitvallen door overspannenheid of een burn-out is in principe individuele begeleiding altijd aangewezen. Het online traject kan wel zeer bruikbaar zijn:

 • – voor medewerkers die op een wachtlijst staan
 • – voor medewerkers die geen ernstige psychische problemen hebben, zij kunnen met behulp van dit programma mogelijk ook geholpen worden door een coach/ maatschappelijk werker/… Het programma kan dan ondersteunend werken.
 • – wanneer u enthousiast bent over de opbouw van het traject en de inzichtelijke manier van het in kaart brengen van herstel kan u een medewerker stimuleren hiermee aan de slag te gaan naast een traject bij een psycholoog.
 • – Bij de keuze voor het VIP-traject zal het online traject ook steeds onderdeel zijn van de begeleiding.

Deel 1: Opbouwen van Energie (Week 1-4)

Focus op het versterken van de energiereserves en het creëren van een basis voor herstel. Deelnemers onderzoeken hoe zij het beste ontspannen, van wie ze energie krijgen, welke thema’s hun blij maken, hoe ze kunnen werken aan hun slaapkwaliteit en nog veel meer! Ook zijn er diverse video’s gericht op het verkrijgen van meer inzicht over overspannenheid/ burn-out.

Deel 2: Opsporen van Energielekken (Week 5-8)

Stap voor stap gaan de deelnemers na hoe het zo ver is kunnen komen. Welke gebeurtenissen op het werk en thuis zijn voorafgegaan aan hun uitval? Welke persoonlijke eigenschappen kostten hun veel energie? Welke dagelijkse stressoren zijn niet te onderschatten? Welke belemmerende overtuigingen slepen ze met zich mee? En waar zitten hun onzekerheden?

Deel 3: Naar Duurzame Verandering (Week 9-12)

Implementatie van duurzame veranderingen in levensstijl en mindset. Deelnemers gaan aan de slag met waar ze wel en niet verantwoordelijk voor zijn/ invloed op hebben. Ook krijgen ze tips om minder te piekeren, meer achterover te leunen, milder te worden en keuzes te maken. Deelnemers worden ook aangemoedigd hun omgeving te betrekken, zodat zij hen kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen.

Klik dan op onderstaande linken en je wordt naar de juiste betaalpagina’s doorverwezen.

Individueel online traject

VIP-traject

Praktisch

Individueel traject


 • fullcolor werkboek (150 pgs)

 • online video’s

 • 9 maanden toegang tot de online leeromgeving


€199,-

(exclusief 21% btw)
Koop voor medewerker

Groepsbegeleiding


 • Alles wat onder het individueel traject valt

 • + 5 live groepsessies van 2 uur


€595,-

(exclusief 21%btw)
Koop voor medewerker

VIP-traject

 • Alles wat onder het individueel traject valt
 • 9 sessies persoonlijke begeleiding!

€1150,-

(exclusief 21%btw)
Koop voor medewerker

Inkijkexemplaar

Preview Burnout

Vragen? Mail ons:
Contactformulier

Investeer in de mentale gezondheid van je medewerker,
investeer in duurzame inzetbaarheid